Cuma Günü Duası
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
Mahlukatı inşa ve ihya etmeden önce de var olan Evvel,her şey yok olup gittikten sonra da baki kalan Ahir,Kendisini ananı unutmayan,şükredenin nimetini azaltmayan,dua edeni mahrum bırakmayan,ümit besleyenin ümidini boşa çıkarmayan Alim'e hamd olsun!
Allah'ım,Seni -ki şahit olarak Sen yetersin- bütün meleklerini,göklerinin sakinlerini,Arşının taşıyıcılarını,gönderdiğin peygamber ve elçilerini,yarattığın türlü türlü mahlukatını şu şahadetime şahit tutuyorum ki:
* Sen hak mabud olan Allah'sın!
* Senden başka ilah yoktur.
* Birsin,ortağın yoktur.
* Sözünde değişiklik ve vaadinden dönmek söz konusu değildir.
Hz. Muhammed (s.a.v) Senin kulun ve resulündür.
Kendisine yüklediğini kullarına iletmiş,Allah yolunda gereği gibi mücadele etmiş,insanları hak olan sevapla müjdelemiş ve doğru olan cezayla korkutmuştur.
Allah'ım,hayatta bıraktığın sürece beni dinin üzerinde sabit kıl!
Beni doğru yola ilettikten sonra kalbimi saptırma!
Kendi katından bana bir rahmet lutfet!
Hiç şüphesiz bağışta bulunan ancak Sensin!
Hz. Muhammed'e ve al-i Muhammed'e salat eyle,beni de onun tabilerinden ve taraftarlarından eyle!
Beni onun cemaati arasında haşret!
Farz olan Cuma namazlarını gereği gibi eda etmeye ve o günde vacip kıldığın diğer taatleri yerine getirmeye,ceza ve mükafat günü olan ahirette bunları yerine getirenlere nasip ettiğin ihsanları kazanmaya beni de muvaffak eyle!
Hiç şüphesiz Sen izzet ve hikmet sahibisin! Amin. (Sahife-i Seccadiye)
ALlah
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
Mahlukatı inşa ve ihya etmeden önce de var olan Evvel,her şey yok olup gittikten sonra da baki kalan Ahir,Kendisini ananı unutmayan,şükredenin nimetini azaltmayan,dua edeni mahrum bırakmayan,ümit besleyenin ümidini boşa çıkarmayan Alim'e hamd olsun!
Allah'ım,Seni -ki şahit olarak Sen yetersin- bütün meleklerini,göklerinin sakinlerini,Arşının taşıyıcılarını,gönderdiğin peygamber ve elçilerini,yarattığın türlü türlü mahlukatını şu şahadetime şahit tutuyorum ki:
* Sen hak mabud olan Allah'sın!
* Senden başka ilah yoktur.
* Birsin,ortağın yoktur.
* Sözünde değişiklik ve vaadinden dönmek söz konusu değildir.
Hz. Muhammed (s.a.v) Senin kulun ve resulündür.
Kendisine yüklediğini kullarına iletmiş,Allah yolunda gereği gibi mücadele etmiş,insanları hak olan sevapla müjdelemiş ve doğru olan cezayla korkutmuştur.
Allah'ım,hayatta bıraktığın sürece beni dinin üzerinde sabit kıl!
Beni doğru yola ilettikten sonra kalbimi saptırma!
Kendi katından bana bir rahmet lutfet!
Hiç şüphesiz bağışta bulunan ancak Sensin!
Hz. Muhammed'e ve al-i Muhammed'e salat eyle,beni de onun tabilerinden ve taraftarlarından eyle!
Beni onun cemaati arasında haşret!
Farz olan Cuma namazlarını gereği gibi eda etmeye ve o günde vacip kıldığın diğer taatleri yerine getirmeye,ceza ve mükafat günü olan ahirette bunları yerine getirenlere nasip ettiğin ihsanları kazanmaya beni de muvaffak eyle!
Hiç şüphesiz Sen izzet ve hikmet sahibisin! Amin. (Sahife-i Seccadiye)
ALlah