Hayatın gerçek "MANA"sını arayanlar, neden bazı şeyleri tersten okumayı yada görmeyi düşünmüyorlar?
Çok sevdiğim bir laf var. Bir noktayı açık açık anlatan en güzel cümlelerden biri.
4 kişilik bir sofrada 3 dilim pasta varsa , "BEN PASTA SEVMİYORUM" diyebilen tek kişi, Annedir.
Hiç bir evladını diğerinden ayırmayan , hepsini aynı sevgiyle büyütende annedir.Annelerimizdir. Ben , annelerimiz için yılda bir defa değil , yılın her günü ve her saniyesinde olduğuna inanıyorum.
İnancımız, annemize karşı davranışlarımızda temel bir ölçüyü ortaya koyar. Sevgili Peygamberimizin: “Cennet, annelerin ayakları altındadır” kutlu sözü bu konuda her şeyi açık bir biçimde belirtir. Annelerimiz cennetle birlikte anılır.
Onu mutlu kılmak, sevmek, onun isteklerini yerine getirmek... Öte dünyanın en güzel ödülü olan cenneti, ancak annemizi hoşnut etmekle kazanırız. Yalnız öte dünyada değil, bu dünyada da cennet mutluluğuna ulaşmak yine elimizde... Yüreklerimizdeki anne sevgisini; sözlerimizle ve davranışlarımızla her gün daha da büyüterek, gerçek ve sonsuz mutluluğu yakalamak tabii ki bizim elimizde.
Ne mutlu annebabalarını gönülden sevenlere ve onlara içtenlikle hizmet edenlere, Onları her zaman hatırlayanlara ve onların hayır dualarını alıp mutluluk kazananlara ve ahirette de kurtuluşa erenlere.
Ey Rabb'im,,, Onlar (anne ve babamız) bizi küçüklüğümüzde nasıl acıyarak , esirgeyerek büyütüp yetiştirmişlerse sen de onlara acı ve esirge, onları affet ve mağfiret eyle.Amin!
Ağzınıza sağlık Şevket Hocam. Aslında annelerimiz için söylenecek o kadar çok şey var ki,,,,,,
emeğinize sağlık.Çok güzel olmuş.Teşekkür ederiz güzel şiiriniz için.