Okyay
ÖZEL ÜYE
ÇOCUĞUM Bak çocuğum söze nerden başlasam, Baştan- Sondan, bilemedim be Evlât Seni sevdiğimi nasıl işlesem, Giriş yeri bulamadım be Evlât. Hiç yok iken Rabbim sizi bahşetti, Benim de uzanan- dallarım oldu. Başım göğe değdi- coşku yaşattı, Üç güzel dalımda- üç gülüm oldu. Hayallerim vardı benim meyvemde, Asil bir nesile- çekirdek olsun, Hem ALLAH yolunda- hem de âlemde, Seçkin ve yararlı- tam örnek olsun. O yüzden hem okul- eğitiminde, Hem evde dikkatle gözetir oldum. Velâkin galiba- mânevi yönde, Gaflete kapıldım- yetersiz kaldım. Aslında amacım her iki halde, Sizi olgun birer insan yapmaktı, Dünyâlık- Ahretlik, dindar ve önde, Hem Hakk’ı hem halkı razı etmekti. Geldiğim noktada düşünüyom da, Dünyâlık evet de- âhretlik noksan. ALLAH’a uzaksan- benim neyimde, Geç o makamını- Hükümdar olsan. Peki babacığım- na’palım dersen, Zarardan dönersen kârdasın derim. Mânevi gözlükle kendini görsen, Alkışla övülcek- yerdesin derim. VALLAHi bu dünya hayatı boştur, O beklenen sondan kurtuluş yoktur. İster yavaş yürü- istersen koştur, Mutlaka menzile- ulaşmak haktır Eğer ki Rabbime- dargın varırsan, Çok kötü Evlâadım- çok vahim, kuzum. Dünyaya daldırıp uzak durursan, Katiyen bakmaya- olamaz yüzün. Üstelik ayrıca sorumlusun da, Evladın- ıyâlin, sana emânet. Hak ve hakîkat, din konusunda, Kur’ân-ı Kerimde- aç bak, gâyet net. Çok mutlu olursun- inan bak bana, İnançla ihlasla- hele bir dene. Huzur bahşedecek- mutlaka sana, Yalnız ısrarlı ol- gevşeme gene. Bereketli sağlık- sağlıklı rızık, Dünyâda- ahrette hayırlı azık. Nimetten kalırsan- lâkayd ve ezik, Hem ben üzülürüm- hem de sen, yazık. Haydi can evlâdım- olgun yaştasın, Ellerin başında- sâlimce düşün. ALLAH’a yakın ol- kulluk başlasın. Gerçek bir tevbeyle- olsun dönüşün. ALLAH Resulüne- sımsıkı sarıl, İzini takip et- inançla yürü. Kusurdan- hatadan, arın ve durul, Şeytan’a yol verme- kapat her yeri Seni ben tanırım- nice temizsin, Doğrusun- dürüstsün- yalan bilmezsin. Bırak melekler de- seninle gezsin, Şefkat kanatları- üstünde essin.. ALLAH dostun ise- gerisi boştur, Çok sağlam bir yere – dayandın demek. Rabbinin nûruna- güvenle koştur, Başarı tamamdır- uyandın demek. Yalnız şunu bil- gerçek bir dostluk, Lâf ile yürümez- sadâkat ister. Dostuna güven ver- bırakma boşluk, Hem azim, hem sabır- hem tâkat ister. İnan ki çocuğum- dilim duâda, Rabbime durmadan- yalvarıyorum. Niyazım İnşALLAH- indi Hüdâ’da, Kabul olur diye- hep umuyorum. Ve daim Mevlâma- istiğfar edip, İhmâlim vardıysa- af diliyorum. Ya Rabb! Çocuklarım-emânetindi, Emanet fevkinde- salaha erdir. Şüphesiz bu senin- denetimindi, Ne olur lütfunla- hidâyet verdir. :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Ya Rabb! Sevinçliyim- Elhamdülillah, Duâmı lütfedip- kabul buyurdun. Evlâtlar yönelmiş- aydınlık yolda, İlham bahşederek- Hakk’ı duyurdun. Câmide yan yana- namaz kılınca, İçimden hep sana- şükrettim yâ Rabb! Niyazım- tamâhım, revaç bulunca, Hep seni kutsadım- zikrettim yâ Rabb! Ya Rabb! Şefkatini- hep dâim eyle, Rahmet ve sevginden- pâyidar olsun. Peygamber aşkına- hem nâil eyle, s.a.v. Hak yola hizmetkâr- bir nefer olsun. Şevket OKYAY |
Moderatör tarafında düzenlendi: