Deprem öncesi görülen sıradışı doğa olayları!

harekat

Özel Üye




DEPREM ÖNCESİ GÖRÜLEN SIRADIŞI DOĞA OLAYLARI

İnsan :İştahsızlık, mide bulantısı, kusma, burun kanaması, baş dönmesi, sinir bozukluğu, tansiyon yüksekliği, kalp rahatsızlığı, esneme. Devamlı uyuma isteği.


Köpek: Çok yüksek sesle, uluma ve ağlama, havlayarak sahibini bina dışına çıkarma, bir şey yememe, tek doğrultuda koşturup geri dönme, toprağı kazma, göğe bakma, yeri dinleme, sahibini ısırma, ortadan kaybolma, kümeleşme.


Kedi :Evi terk etme, ortadan kaybolma, huzursuz ve hazince ağlama, yavrusunu bina dışına taşıma, tırmanma, karın üzeri yerde sürünme, sahibinin kucağından inmeme, sahibini ısırma, yemek yememe. Top gibi sıkışıp, şiddetle titreme.


Büyükbaş hayvanlar: 3-4 gün önce elektro magnetik ışınlardan etkilenmeye başlarlar.

Koyun :Hazince meleme, kümeleşme.

İnek: Böğürme, kümeleşme, tek doğrultuda dizilme, otlaktan ahıra dönmemekte ısrar, sağılırken saldırganlaşma, sahibine yakın durma.

At, Eşek: Tepinme, horuldama, sıçrama, çiftlikten kaçma. Ahır kapılarından dışarı çıkmak isteme. Tepelere doğru koşma.

Yarasa : Dinlenmeksizin daire çizerek uçmak.

Tavşan ve Fare :Yapıların üst katlarına
kaçışırlar.
Direklere tırmanırlar. Yere inmek istemezler.

Horoz : Zamansız ötme, tek doğrultuda yukarı doğru sıçrama, telaşla çığlık atma, çırpınma.

Muhabbet Kuşu : Yüksek sesle ötme, çırpınma, gece bile uçma ve yürüme, yememe, neşeli ötmeme.

Martı : Çembersel olarak uçarlar.Gökyüzünde ağlama, gece bile denizden karaya doğru uçma, çatılarda kümeleşme.

Karga : Garip bir şekilde bağırma, pencere ve araba metalik kısımlara pike yapma, hava sıcak olmasına rağmen çatılarda kümeleşme.

Kırlangıç : Dinlenmeksizin dairesel olarak uçma, göç zamanı olmamasına rağmen tek doğrultuda göç.

Ördek, Kaz, Kuğu : Göle girmek istemezler. Göldekiler ölebilir.

Sürüngenler
Yengeç Plajda yengeçler dolaşır. Deniz diplerindeki doğal ortamları terk ederek deniz ortasında yüzme, deniz kıyısında ölü yengeçler Kertenkele Evleri istila etme.Yılan Toprak altında çıkarak yeryüzünde kümeleşme. Kurbağa Neşeli ötmeme, doğal ıslak ortamlarından taş üstüne ya da kuru otlara çekilme, evlere kadar tırmanıp, camlara yapışma.

Böcekler
Sivrisinek Ortadan kaybolma ya da aşırı çoğalma. Sinek Ortadan kaybolma, insanlara yapışma ve saldırgan biçimde ısırma, dönerek uçma ve vızıldama. İpek Böcekleri Arka arkaya dizilirler. Arı İnsanları saldırarak sokma, vızıldama. Karınca Yavrularıyla birlikte yuvayı terk etme ve ağaçlara tırmanma, evleri istila. Örümcek Evleri istila. Çekirge Hiç ötmeme, kümeleşme. Hamam böceği Üst kat evlere kadar çıkarak pencerelerde kümeleşme. Yer solucanları Ev içlerine girme.

Gökyüzü ve Atmosferdeki Anormallikler
Işıma depremden hemen önce başlayıp deprem anına kadar görülen kırmızı, mavi ve yeşil renkli ışımalar. Sis Depremden birkaç saat önce siyah - gri renkle başlayıp deprem sırasında aniden bastıran yoğun şekilde sis. Bulut Depremden bir ile 12 saat önce görülebilen çizgiler halinde dizilmiş bulutlar.(Kenarları taras taras, saçaklı görünüşlü) Gökyüzü Kızıl, pembe, kırmızı, turuncu renkli gökyüzü 7'den büyük depremden bir iki ay önce, 4 büyüklüğündeki depremlerden ise 7 - 8 gün önce görülebiliyor. Ay Sönmüş ya da kırmızı renkli ay depremden bir gün önce ortaya çıkabiliyor. Ateş topları Ufo olarak yorumlanan kırmızı, mavi, yeşil ya da floresan ışığı parlaklığında ateş topları bir ay öncesinde görülebiliyor. Yıldız Yere çok yakın, çok sayıda ve çok parlak yıldızlar depremden bir gün önce ortaya çıkıyor. Rüzgar Aniden çıkan, çok şiddetli esen, yazın bile üşüten rüzgar depremden 10 - 12 saat önce ortaya çıkıp bir kaç dakika kala bitebiliyor. Hava Uzun süren aşırı sıcak, nemli, yağmursuz, rüzgarsız ve çok sıkıcı havalar.

Balıklar
Göl ya da deniz tabanının ısınması sonucu yüzeye yakın yüzerler. Yılan balıkları ortadan kaybolur. Balıklar nedensiz bir şekilde ölürler.


Deniz ve Karadaki Anormallikler
Deniz, kuyu, kaynak ve kaplıca sularında sıcaklık artışı, ani ve sebepsiz dalgalar, deniz dibinde hareketlenme, deniz suyu yüksekliğinde artış, deniz kıyısında çamurlaşma ve midye, yosun, balık ve ölü yengeçlerde birikim, deniz dip balıklarının denizin orta ve yüzeyinde yüzmesi, deniz kıyısında kümeleşmiş balıkların insanlardan ürkmemesi, kümeleşmiş yunus balıklarında panik halinde göç, depremden 7 - 8 gün önce balıkçı kayıtlarına göre yakalanan balık miktarında önemli bir artış. Karada toprak altından gelen deniz dalgası sesi.


Deniz ve Göl Değişimleri
Su seviyesi Alçalma, yükselme. Su basması Bir iki hafta önceden kıyıları deniz basar. Su çekilmesi 1 ile 5 saat öncesinden deniz kıyıdan çekilir Dalgalar 1 ile 5 saat öncesine kadar çarşaf gibi düz olan denizde, gemi geçmiş gibi dalgalar oluşur. Deniz, Düz çarşaf gibi düzgün olur. Hava kabarcığı Deniz ya da gölde bolca hava kabarcığı görülür. Isınma Deniz tabanındaki ısınmadan dolayı suyun ısısı da normalin üzerine çıkar.

Kuyu , Kaplıca Suları
Terkiplerinde değişiklik, alçalma, ya da yükselme, ısı değişimi. Yer Altı Suları Değişimleri. Su verimi 1 ile 4 litrelik verim artışı olur. Basınç artışı Su basıncında 1-1.5 barlık artış olur. Su sıcaklığı Olağan sıcaklığın 1-2 derece üzerinde ısınır. Yeni kaynak 1 ile 2 hafta öncesinden yeni kaynak oluşur ya da var olan kaynak kuruyabilir Su gazları Karbondioksit, metan ve radon gazı içeriği artar. Su tadı Su acılaşır ya da tatlılaşır. Suda koku Çürük yumurta ve kükürt kokusu gelir. Su kimyası İletkenlik, radon, cıva, helyum, karbondioksit artışı gözlenir. Kabarcıklar Su içinde hava kabarcıkları oluşur. Dere suları: Kesilir, kurur ya da çoğalır.

Ev Aletlerinde Görülen Aksamalar
Telsiz Parazitleşmeler nedeniyle konuşmaların dinlenememesi. Telefon Depremden birkaç dakika öncesinde telefonun kendiliğinden çalması. Cep telefonu Ani şarj bitmesi, tarihinde , saatinde değişmeler.Depremden birkaç dakika öncesinde cep telefonu üzerindeki küçük renkli lambaların, yanıp sönme frekansının değişimi, deprem sırasında ışık yayması. Araba motoru: Depremden birkaç dakika önce çalışan motorda anlaşılmaz gürültü, motorun ters yönde döndüğünün fark edilmesi. Oto teybi: Hafıza karışıklığı, kanal atlama. Radyo Parazitleşme, kendiliğinden kanal karışıklığı, yankılanma. Televizyon Depremden günler önce başlayan parazitleşme, kendiliğinden kanal atlama, ses şiddetinin kendiliğinden yükselip alçalması, uzaktan kumanda aletinin çalışmaması. Video Kapalı olmasına rağmen kendiliğinden açılıp kapanma. Çamaşır Makinesi Boşaltma motorunun çalışmaması. Buzdolabı Normalden çok sessiz çalışırken garip sesler çıkarma Pusulalar kendiliğinden ani sapmalar.

Bitkilerde Görülen Sıradışı Davranışlar
Meyve ağaçları Erken çiçek açar ve erken meyve verir. Ot ve ağaç dalı Yüzeyleri kızarır, yanar. Erguvan ağacı Ağaç yapraklarında normal döneminden önce sararma ve dökülme, bazı türlerinde kuruma. Begonya Saksı çiçeklerinde içe doğru kıvrılarak kapanmış ve buruşmuş yapraklar, normalde çiçek açarken deprem öncesindeki yaz çiçeklenme olmayışı. Yaprağı Güzel Yaprakların aniden solması, büzülmesi ve kuruması. Çam ağacı Yeni sürgün sayısında hızlı artış, dalların gövdeye bağlı kısımlarındaki yapraklarda deprem sonrasında yanık gibi kavrulma. Paşa kılıcı Yeni sürgün sayısında hızlı artış ve hızlı büyüme. Afrika kökenli salon bitkileri ve akşam sefası Suyu çekilircesine yapraklarda solma. Son 2 Saat Belirtileri Çevre dinlenmesi; Doğada tam bir sessizlik. Hayvan sesleri olmayacak. Uğultu kesin değil ama olabilir. Gökyüzü izlenmesi; Gök cisimlerinin yakınlığı, gökte ya da yerde mavi, sarı alev topları. Karıncaların banyo ve wc. lere hücumu ve bir zincir halinde yukarılara , çatıya doğru tırmanmaları. M 7 üstü beklendiğinde % 90 ının kendiliklerinden ölümü. Deniz analarının ışık saçması, Denizde fay geçen yüzeyde görünümün düz, diğer tarafların dalgalı oluşu. Deprem sisi. (Bildiğimiz sis görüntüsü) Emar çekilememesi, Kuaförlerde fön çekilememesi (Saç tellerinde aşırı elektriklenme nedeni ile) Mıknatısların asılı bulundukları yerden yere düşmesi. (M7 civarlarındakinde) . Genelde büyükçe bir mıknatıs buzdolabı kapağına yerleştirilerek gözlem yapılır.





 

MURATS44

Özel Üye
O kadar araştırma yapıyorlar. önceden haber alabilmek için. hayvanları izleme yöntemini geliştirseler daha kolay ve sağlam olacak.
 
Üst Alt