NiHaL
Aktif Üyemiz
Kime Dua kapısı açılmış ise ona Rahmet kapıları açılmış demektir.
Dua, takdirin tüm güzelliklerinin size ulaşmasına vesile olan en değerli nimettir. Onu elden geldiğince çok ve güçlü olarak kullanan en büyük nimetlere kavuşacak olandır.
Kaderi anlamayan câhil ise, duayı terkeder; tüm mahrumiyet ve çileler de onu bekler!
Konuyu, Rasûlullah aleyhisselâmın şu açıklamasıyla bağlayalım:
“İçinizden her kime dua kapısı açılmış ise, muhakkak ona rahmet kapıları açılmıştır; ve Allah’dan, afiyet istenilmesinden daha sevimli bir şey istenmemiştir”.
Dua, inen belâya ve inmeyen belâya karşı faydalıdır. Ey Allah’ın kulları, Duaya sımsıkı sarılınız!”
1.Ebû Hüreyre -radıyu anh-dan rivâyete göre Hazret-i Peygamber -sallu aleyhi ve sellem- Efendimiz buyurmuşlardır ki:
"Sakın sizden biriniz duâ ederken "Yâ Rabb, dilersen beni mağfiret eyle, dilersen bana merhamet eyle" demesin. İstediğini sağlamca ve kat'ıyyetle istesin. Çünkü Allah'ı şu veya bu işe zorlayabilecek hiçbir kudret yoktur."
Yine Ebû Hüreyre -radıyu anh-'dan rivâyet edildiğine göre Nebiyy-i Ekrem -sallu aleyhi ve sellem- Efendimiz buyurmuşlardır ki:
"Sizden herhangi biriniz" duâ ettim de kabul olunmadı" diyerek acele etmedikçe duâsı kabul olunur."
Duâ eden duâsında ısrar etmeli, devam etmelidir. Her halde er veya geç müstecâb olur.
Guzeli Seven RABBim...!
Guzeli seven RABBim, benim icimi de Nurunla guzellestir. (Amin)
Icimin guzelligiyle davranislarim Nurlansin... (Amin)
Gozlerimin bakisinda SEN olmali, kirpigimin ucundaki damlada SEN parlamalisin..!
SENIN yolunda calisirken yoruldugum icin dinlenmeliyim. Rahatim da SENIN icin olmali yani...
Uykumda SENI sayiklamaliyim...
Yollarim SANA gelmeli hep..
Donse dolassa, yine SENI bulmali adreslerim..
.
Hayatimdaki her ciddi adimi SENIN icin atmali, yine SENIN icin kosmaliyim SENIN yolunda.!
Affetmeyi seven RABBim, affedilmenin huzurunu yasattir bana..(Amin)
Gunahkar kulunun tek tesellisi; SNIN huurunda af dilerken, suzulen gozyaslaridir.
Bunca gunahima ragmen beni bi nebze rahatlatan; Tovbe etmeyi nasip eden RABBimin, kullarin affetmeyi sevmesidir...
SENDEN koparma beni,(Amin) SENSIZ birakma kalbimi.! (Amin)
SENDEN uzak kalinca oyle aciz oyle caresizimki
SENINLEyken huzurum dorukta ; sanki hersey, her guzel sey benim, tum mutluluklar benimle..
Dunyanin tum ciceklerini koklasam, SANA dua ederken ki huzuru yine bulamam...!
En guzel sozleri kullansam SENIN icin. hep SENI soylesem konustugumda; SENI anlamaya yine doyamam.!
Dostlarini sevsem, kalplerinde SEN yasiyosun diye,
Tum yarattiklarina ibretle baksam, SENI hatirlatiyor diye,
Icimdeki sevgiye dair, her ne varsa yapsam; SENI sevmeye yine doyamam..!!
Kulunu affeder misin RABBim? Beni SANA adasam?
Guzeli seven GUZEL!
SANA feda edecegim guzellikler ver...! (Amin)
Moderatör tarafında düzenlendi: