Allah-u Teâlâ Kelâm-ı kadim’inde kendi dinini ilan etmiştir. Âyet-i kerime’sinde:
“Bugün size dininizi kemale erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve size din olarak İslâm’ı beğendim.” buyuruyor. (Maide: 3)
İslâm dininden başka bir din gelmeyeceğini, İslâm dininden başka bir dini de kabul etmeyeceğini de diğer bir Âyet-i kerime’sinde beyan buyurmuştur:
“Kim İslâm dininden başka bir din ararsa, onunki katiyyen kabul edilmeyecek ve o ahirette kaybedenlerden olacaktır.” (Âl-i imran: 85)
Hülâsa:
“Allah katında din İslâm’dır.” (Âl-i imran:19)
Müslümanlardan başka kimse cennete giremeyecektir. Ölülerimize fatiha okurken ,gelmiş geçmiş tüm müslüman kardeşlerim ,,için diyorum . Bundan ötesini Rabb'bimiz bilir. O , hakkıyla muamele edendir. Hristiyan ve yahudiler,ya da diğer dinlerden , efendimize inanmayanlar, hatta teslis inancında olanlar varken onlara neden rahmet dileyelim ki? Hz. isa'nın ALLAH'ın oğlu olduğuna inanan bir insan için neden rahmet dileyelim.
"Sevdiklerimi sevin ,sevmediklerime buğz edin" diyen Rabb'bimiz değil mi?
İnşallah yanlış söylemiyorum ama, kalbinden bir defa olsun kelime-i şehadet geçiren herkese dualarımızda yer ar inşaallah...