Nur Hanım
Aktif Üyemiz
Zuhruf Suresi
43/44: “Gerçek şu: Bu Kur’an sana ve toplumuna elbetteki bir hatırlatıcı/bir düşündürücü/bir şeref/bir öğüttür. Bundan sorumlu tutulacaksınız.”
İnanan herkes biliyor/bilmeli ki hesap günü, Allah’ın, Elçisi aracılığıyla bizlere tebliğ ettiği Kur’an-ı Kerim’den sorumlu tutulacağız. Bu sorumluluk nedeniyle de yaşamımızı da ona göre dizayn etmeliyiz. Rehberimiz Kur’an’ın yap/yapma dediklerini harfiyen yerine getirmeliyiz. Çünkü hesap günü sınavımız bu kitaptan. Yüce Allah, bizlere, hadislerden, ilmihallerden, fıkıh kitaplarından ve diğerlerinden sormayacak!.. Bu nedenle, bu dünyada sınava, en iyi şekilde ve Allah’a hesabımızı verebilecek durumda olarak, Allah’ın kitabından hazırlanmalıyız…
Ahiretteki sınavda başarılı olmamızın bana göre iki temel şartı var… Birincisi, bize tebliğ edilen Kitabı okuyup anlamamızdır.
“İyi de ben Arapça okuyorum ama ne olduğunu bilmiyorum, anlamıyorum ki?” diyorsan hiç kusura bakma Kardeşim!.. Anlayacaksın!.. Sınavdan geçmek istiyorsan başka çaren yok!..
“İyi ama Allah benim ne okuduğumu, ne dediğimi biliyor!” diyorsan, tabii ki biliyor canım Kardeşim! Allah her dili biliyor. Ama o Yüce Allah, “senin, O’na ne okuduğunu, ne dediğini bilmediğini” de biliyor… Onun için Rab’bine anladığın dilden okuyacak, söyleyeceksin. Rab’bin senin ne okuduğunu, ne dediğini bildiğini görecek.
İki temel şartın birincisini özetlersek; OKUYACAK ve ANLAYACAKSIN!
İkinci şart ise; okuyup anladığımız Allah’ın Kitabındaki emirlere UYACAKSIN.
Bu kadar basit… İnananlar için dünya hayatı, hesap günü sınavına hazırlanmak bu kadar basit!
Hemen hemen hepimiz on küsur yıl koltuklarımızın altında, çantamızda taşıdığımız onlarca kitaptan sınava girmedik mi? Hepimiz girdik… Sonuçta neyle karşılaştık? Derslerine iyi çalışanlar sınavlarında hep başarılı olmuşlardır. “Dünya Hayatı” dersimiz ise onlarca kitap değil, sadece ve sadece tek bir kitaptan olacak!.. Ömür boyu okuyacağımız ve hayatımızın her anında uygulayacağımız sadece tek bir kitap!
Nefes aldığın sürece aç OKU ve ANLA!.. Bu konuda kimse geç kalmış değil… Şu ana kadar hiç ilgilenmediysen dahi hemen başla… Bugün başla! Kazanan sen olacaksın.
Bu sınava hazırlanmak kesinlikle zor değil… Ama bizler en kolayı dahi zorlaştırmanın türlü türlü yollarını bulmuşuz. Zor olanı kolaya tercih etmişiz. Tabii ki hesabını da ona göre vereceğiz…
İsterseniz bir örnekle sınava hazırlanalım… FATİHA’dan başlayalım… Ne dersiniz?
*
Bana göre, dünyanın en çok okunan kitaplarından birisidir Kur’an-ı Kerim. Okuyanların büyük bir çoğunluğu ne okuduğunu anlamasa da bu bir gerçektir. Yine, “dünyada bir kitabın en çok okunan bölümü nedir?” diye sorsalar, hiç düşünmeden “FATİHA SURESİ” derim.
Düşünsenize!.. Bir buçuk milyarı aşkın bir Müslüman nüfus… Çoluk çocuğu, hastaları, yaşlıları kısaca yarısını çıkartalım. 750 milyon gibi bir rakam buluruz. Sadece namazlarında okuduklarını hesaplasak… Hergün için çarp 40 ile!.. Gördünüzmü rakamı? Fatiha suresi bir günde sadece namazlarda yaklaşık 30 milyar kez OKUNUYOR… Ölüler için, Allah rızası için okunanlar hariç