İslam Nizamı!

harekat

Özel Üye


eyvan63_islam2.gif


بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

İslâm;

sarsılmaz bir inanç, samimi bir ibadet olduğu gibi bütün hayatın her yönünü içine alan umumî ve cihanşümul bir nizamdır.

İslâm,
hem rahmet, hem adalettir. Hem kültür, hem kanundur. Hem ilim, hem hükümdür.

İslâm;
hem madde, hem kazançtır. Hem cihad, hem hakka davettir. Hem ordu ve hem fikirdir.

İslâm;
her şeyi bilen ve her şeyden haberdar olan Allah Teâlâ'nın; namaz, oruç, güzel ahlâk, bütün insanları mes'ud etmek için malı ve canı feda etme, gibi unsurlardan meydana getirdiği emsalsiz bir ilâçtır.

Eğer biz, bu ilâcı tamamen kullanırsak Allah bize şifa bahşeder, dünyada aziz kılar ve âhirette nimetlerine gark eder. Şayet, bunu zayi edersek veya bir kısmından vazgeçersek ilâç mikroba döner. Panzehir iken zehir olur.

Bu hususta yüce Mevlâmız şöyle buyurur:
«Biz Kur'an'dan îman edenlere rahmet ve şifa olan şeyleri indiriyoruz. O,
zalimlerin ise sadece ziyanını artırır.»

Evet, Kur'an-ı Kerîm, kendine îman edenlere ve emirleriyle âmel işleyenler bir hidâyet kaynağı ve bir şifadır. Ondan yüz çevirenlere ise, kulaklarında bir sağırlık vasıtası ve gözlerini kör eden bir sebeptir.

Onun içindir ki, bizim İslâm'a tüm olarak îman etmemiz ve Kur'an'ın bütün hükümleriyle âmel yapmamız gerekir. Aksi takdirde îman etmiş sayılmayız. Bu meyanda Allah Teâlâ sapıkları vasfederek şöyle buyuruyor:
«Onlar Allah'a ve Peygambere îman ettik ve itaatte bulunduk, derler. Sonra içlerinden bir grup yüz çevirir. Bunlar mü'min değildirler.»

İslâm'ın cihanşümul bir nizam oluşu, hususî ve umumî her mes'ele hakkında hüküm ihtiva etmesini icap ettirmiştir. İslâm; bir devlet teşkilâtıdır. Çünkü bir fert ne kadar üstün ve salih olursa olsun kendisini ve başkalarını tek başına hiç bir zaman mes'ud edemez.

İslâm;
vatanı şart koşan bir nizamdır. Çünkü belli bir vatanı olmayan herhangi bir devlet hiçbir şey yapmaya kadir olamaz.

İslâm;
hükümeti gerektiren bir nizamdır. Çünkü bütün insanlar vicdanının sesini dinlemede eşit değillerdir. Aksine insanların çoğu kendini koruyan bir güce ve fenalıkları ondan uzaklaştıracak bir kuvvete muhtaçtırlar. Bu sebeptendir ki; «Allah Kur'an'la kötülüklerden alıkoymadığı kimseyi idareci vasıtasıyla alıkoyan» sözü varid olmuştur.

İslâm;bir ümmeti gerekli kılar. Çünkü İslâm, ancak insanları hak ve adalet esasları üzerine toplamakla kaim olur.

İslâm;
bir ahlâk nizamıdır. Çünkü dünya ancak güzel ahlâk ile huzur bulur.

İslâm;
bir kuvvettir. Çünkü, hak korunmazsa, bâtıl ona saldırıya geçer.

İslâm;
bir merhamet dinidir. Zira topluluklardan,güçlü ve kuvvetlilerin yanında zayıf bîçareler de vardır, Bu zayıflar ancak kuvvetlilerin merhametiyle huzur içinde yaşayabilirler.

İslâm;
adaletli bir nizamdır.Haklının hakkını haksızdan alır.Suçluların lâyık oldukları cezayı esirgemeden tatbik eder.

İslâm;
bir kültürdür. Çünkü, yüce dinimiz bizlere hizmetimize verilen yeryüzünü mamur kılmayı emretmektedir. Bu da, ilim ve'kültürü gerektirmektedir.

İslâm;
bir nizamdır. Çünkü, görüşler birbirinden farklı ve istekler sapık olabilir. Allah'ın, kulları aracında tatbik edilecek bir nizamı göndermesi gerekmiştir. O da İslâm'dır.

İslâm;
bir ilimdir. İnsanların ihtiyaçları olan manevî ilimleri bütün tafsilatıyla anlatır. Maddî ilimlere işaret etmeden geçmez.

İslâm;
bir adalet sistemini gerektirmektedir. Zira, bir nizam tarafsız ve dürüst olarak tatbik edilmedikçe ondan hayır beklenilemez.

İslâm;
mâna yanında maddeye de önem verir. Çünkü, Allah'a kulluk edecek insanların sağlıklı ibadet edebilmeleri için maddî şeylere de ihtiyaçları vardır.

İslâm;
çalışıp kazanmayı emreder.Çünkü,ruhbaniyet,çalışmamak hayatı inkıraza uğratır.

İslâm;
kazanılan malın korunmasını emreder. Zira, mal hayatın devamı için zarurî bir unsurdur. İşler, mal vasıtasıyla hallolur.

İslâm;
kimseye muhtaç olmamayı emreder. Zira, dilencilerin izzet ve şerefi kaybolmaya yüz tutar.

İslâm;
cihadı emreder. Çünkü, İslâm nurdur. Ne var ki, insanların çoğu zulmette yaşamayı isterler. İslâm nurunu korumak için bunlara karşı savaşı emreder.

İslâm;
bir davadır. Çünkü o, Allah'ın yarattıklarına yönelttiği bir nidadır. Bu nidanın insanlara ulaşması gerekir.

İslâm;
ordu kurmayı emreder. Çünkü, sözde cihad hiçbir fayda vermediği gibi delillere dayanarak yapılan cihad da çok az kere faydalı olur.
*********************************

Bir şair şöyle der:
«İnsanlar delillere zulmeder ve hakkı çiğnerlerse, Dünya için savaş sulhdan daha faydalıdır.» İslâm; bir düşüncedir. Çünkü hiçbir kimseyi kuvvet tehdidi altında müslüman olmaya zorlamaz. Herkese inanç ve emirlerini arzeder. Dileyen îman eder. Dileyen sapar, hüsrana uğrar...
İslâm; bir inançtır. İnanç demek, kalbin tasdik ettiği şeylerdir. İslâm inancı altı temel şarta îman etmeyi gerektirmektedir. Bunlar Allah'a, Meleklere, Kitaplara, Peygamberlere, Ahiret Gününe, Kadere, Hayrın ve Şerrin Allah'tan olduğuna îman etmektir, islâm; bir ibadet dinidir. Çünkü biz, Allah'a kulluğumuzu, namaz, oruç, hac, zekât, cihad... gibi ibadetlerle yapabiliriz.
Değerli Kardeşlerim,
İslâm'ın cihanşümul bir nizam olduğunu ve hayatın çeşitli dallarını tanzim ettiğini çok kısa bir şekilde izah etmeye çalıştım. Bu hususları genişçe açıklamaya kalksak büyük kitaplar yazmamız gerekir. Bu küçük risalede buna imkân yoktur. .
Ancak şunu diyebiliriz ki; İs!âm,"her hususu ele alır ve tanzim eder. O, hem ferde, hem de cemiyete önem verir. Hem milleti, hem de hükümeti denetimi altında tutar. Hem üstün ahlâklı olmayı ve müsamahakâr davranmayı emreder, hem de bozguncu ve zalimlerin terbiye edilmesini ferman buyurur. Mahkemede adaletin ayakta tutulmasını hakimlerin denetimden uzak kalmamalarını emreder.
Bütün bunların yanında bizleri varlığımızı korumaya ve insanları dinimize davet etmeye çağırır.

 

VuSLaT

Yönetim
Yönetici
Bu yolun tek rehberi de tartışmasız Efendimizdir. Dolayısıyla Müslümanların tek efendisi, tek rehberi, tek örnek modeli de O’dur.

Kur’an-ı Mübin’in bir numaralı uygulayıcısı olan Resûlüllah (aleyhissalatü vesselam)ın, sözleri, eylemleri ve kabulleri ortada iken, rol model olarak başkalarını örnek alandan daha bedbaht kim olabilir?

Müslüman’ın görevi, güzel öğütlerle hakikatleri dile getirmeye devam etmek olmalıdır. Usanmadan, bıkmadan, sabırla ve sebatla.
Allah cc razı olsun. Çok derin ve anlamlıydı. Teşekkür ederim,,,,a.r.o
 
Üst Alt