MURATS44
Özel Üye
Bir günlüğüne CHP’li olsam..
Gündem atasözüm: Sakınılan köşke çöp batar. Malum çöp batar mı çıkar mı havada asılı kalır mı gibi sorularla akıl törpülemeye lüzum yok. Matruşka hacıyatmaz üçlüsünün elinden bu kadarı geldi demek ki.
Sondan birinciliği kazanmanın kaybetmek olduğunu kabullenmeyen çifte kavrulmuş feraset fukarası adamlar da böyle eğleniyorlar demek ki. “Ekmeleddin” Ramazan öncesi ünlü mamül olarak piyasaya sürüldüğünden beridir adamı heceliyoruz. Nakarat olsa şarkı ölür o hesap. Hatırlarsanız Çatı değil Minare adayı demiştim. Ve yine tekrar ediyorum ki çizdirdikleri karizmayı sığındıkları çatıdan atlasalar kurtaramayacaklar.
Genelde Ramazan ayına girdiğimiz zaman Chp gergin mahya, piknik seccadesi, sevap broşürü dağıtırdı şimdi Ramazan Paketinin içinde Ekmeleddin de var. Tam teşekküllü bir klimadan daha fazla üfüren Kılıçdaroğlu laikliği kulak memesi kıvamında, fresh İslamcılığı pembeleşmiş adayını ilan ettikten sonra, içerde istemezük korosu için ikna odası kurdurmuş.
İŞID, Lice, Bayrak, Gezi.. Bütün tuzakların demosu çekilmiş. Yaz gelince provokasyon mangalcıları kaşınıyor demiştim. Yelpazeciler de hazır, bir tarafta bayrak tüccarı Kılıçdaroğlu’nun bayatlamış aforizmaları, bir tarafta Kürtler özgürlük istiyor diyen platform bunakları..
Kan aksın da nereden akarsa aksın, ağıtlar gelsin de nereden gelirse gelsin, sıkma kurşun yiyelim de kim sıkarsa sıksıncıların provokasyon hamlelerinden iğrenmeyen var mı aranızda? Diye tekrar soruyorum.
Ekmeleddin İhsanoğlu da bir proje. İktidarı köşeye sıkıştırma alın size bizden İslamcı deme çığırtkanlığı. Öylesine bayat öylesine ufalanmış bir aday. Mart hüsranından sonra yahu zaten bittik bari yarış için farkı kapatalım adayı Ekmeleddin.
Hatırlarsanız Mısır’daki darbecilerin solistliğini Türkiye’den yapmış yerli Sisimiz olmuştu. Hava muhalefeti Chp’nin Sisi sevmesi bu yüzden.
Bir günlüğüne Chp’li olsam bunların yüzünden iç sesim küfür manyağı olurdu. Din den dönmekle Ekmeleddin den dönmek arasında gergin mahya kitlesine geçmiş olsun..
Esra Elönü -Haber 7