İpek böceklerinin istihdam görüntüleri...

ceylannur

Yeni Üyemiz
Mâdem hakikattir, mâdem rûy-i zemin, bir sofra-i Rahmân'dır, insanın şerefine kurulmuştur; öyle ise, o sofradan istifade eden sâir hayvanât ve tuyûrun çoğu insana musahhar ve hizmetkâr olabilir. Nasıl ki, en küçüklerinden bal arısı ve ipek böceğini istihdam edip ilham-ı İlâhî ile azîm bir istifade yolunu açarak ve güvercinleri bâzı işlerde istihdam ederek ve papağan misillü kuşları konuşturarak, medeniyet-i beşeriyenin mehâsinine güzel şeyleri ilâve etmiştir; öyle de, başka kuş ve hayvanların istidad dili bilinirse, çok tâifeleri var ki, karındaşları hayvanât-ı ehliye gibi, birer mühim işte istihdam edilebilirler. (Bediüzzaman Said Nursi, Sözler, 236)

İşte ALLAH'ın istihdam edip, insanların ipek gibi bir ihtiyacının karşılanmasına vesile olan ipek böcekleri, vazifelerini böyle gerçekleştiriyorlar:

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

çok merak etmiştim ipek böceklerinin detaylarını sayenizde öğrenmiş oldum Sağlıklı günler diliyorum esen kalın :)

Elbette bu hikmettir...
Böceklerin kaynar suya atılmasını çözemiyorum,:Ü:
hadis-i şerifte böcekleri boğarak veya yakarak öldürürmeyin
demesini ve bu böceklerinde yakılarak öldürülmesindeki
hikmeti anlamış değilim. :((
Sadece öğrenmek adına söylüyorum,
belki bunun yeri burası değil ancak,
o konu da burada işlenmiş olduğu için.ühhü
Paylaşımınız adına teşekkür ederim...:güll

Elbette bu hikmettir...

Böceklerin kaynar suya atılmasını çözemiyorum,:Ü:
hadis-i şerifte böcekleri boğarak veya yakarak öldürürmeyin
demesini ve bu böceklerinde yakılarak öldürülmesindeki
hikmeti anlamış değilim. :((
Sadece öğrenmek adına söylüyorum,
belki bunun yeri burası değil ancak,
o konu da burada işlenmiş olduğu için.ühhü

Paylaşımınız adına teşekkür ederim...:güll

evet can kardesım bende analamdım onaları kayanar suaya ataılmalarını hıç bır zaman anlamiş deyılım
sag olun yorumlarınız için

Saat

Forum Görünümü

Konular
55.435
Toplam kullanıcı
6.055
Son üye
HollyBrown
Geri