Okyay Adlı üyeden Alıntı:
Anne sevgisini düşündüm şöyle,
Bütün mahlukatta annelik öyle.
Ölümüne sevgi, böylesi sevda,
Rahmet deryasından, vermiştir Mevla.
VuSLaT Adlı Üyeden Alıntı :
ALLAH c.c razı olsun yüreği güzel değerli üstadım.....
İnsana özgü en güzel duyguları kaleme almışsınız.... sevginin ne hoş örnekleri izah buyurmuşsunuz.... İnsanın insanı mü'minin mü'mini sevmesi, insanın Allah'ı, Allah'ın insanı sevmesi gibi.... İslam'da her şeyden önce mücerred sevgi duygusu yüceltilmiştir inşallah....
Şöyle örnek verirsek: Yunus'un şiirlerinin baş konusu sevgidir.... Sevmek, sevilmek, hem de önyargısız, koşulsuz olarak sevmek,,, Yunus'da ilkedir.,,, Sevgiyi öyle yüce ölçülere bağlamıştır ki, hiçbir olumsuzluktan etkilenmez, yıkılmaz. "Yaradılmışı severiz-yaradandan ötürü", dizeleri, sevgiyi, dar kalıplardan kurtarıp evrensel ölçülere bağlamaktadır....
Mevlana, sevgiyi insanoğlunun sahip olduğu veya sahip olması gerektiği sihirli güç olarak görmüştür.... "Sevgi ile bulanık, tortulu sular arı hale gelir". "Sevgiden ölüler dirilir, padişahlar kul olur, bakırlar altın kesilir" demiştir.....
Yunus'un da, Mevlana'nın da ilham kaynağı hiç şüphesiz İslâm ve onun peygamberidir elhamdulillah....Evet değerli hocam sizin çizginizde belli sizi cani gönülden tebrik ediyorum...SAYGILARIMLA....
ALLAH c.c razı olsun yüreği güzel değerli üstadım.....
İnsana özgü en güzel duyguları kaleme almışsınız.... sevginin ne hoş örnekleri izah buyurmuşsunuz.... İnsanın insanı mü'minin mü'mini sevmesi, insanın Allah'ı, Allah'ın insanı sevmesi gibi.... İslam'da her şeyden önce mücerred sevgi duygusu yüceltilmiştir inşallah....
Şöyle örnek verirsek: Yunus'un şiirlerinin baş konusu sevgidir.... Sevmek, sevilmek, hem de önyargısız, koşulsuz olarak sevmek,,, Yunus'da ilkedir.,,, Sevgiyi öyle yüce ölçülere bağlamıştır ki, hiçbir olumsuzluktan etkilenmez, yıkılmaz. "Yaradılmışı severiz-yaradandan ötürü", dizeleri, sevgiyi, dar kalıplardan kurtarıp evrensel ölçülere bağlamaktadır....
Mevlana, sevgiyi insanoğlunun sahip olduğu veya sahip olması gerektiği sihirli güç olarak görmüştür.... "Sevgi ile bulanık, tortulu sular arı hale gelir". "Sevgiden ölüler dirilir, padişahlar kul olur, bakırlar altın kesilir" demiştir.....
Yunus'un da, Mevlana'nın da ilham kaynağı hiç şüphesiz İslâm ve onun peygamberidir elhamdulillah....Evet değerli hocam sizin çizginizde belli sizi cani gönülden tebrik ediyorum...SAYGILARIMLA....
Ya Rabbi! Sevdiğin, kullardan eyle,
Sevginle zikreden, dillerden eyle,
Aşkınla açılmış, ellerden eyle,
Resûlüne Salâvat, getiren eyle.
Sallü alâ Resûlüna Muhammed
Allahümme salli alâ Muhammed
sag ol payalasımın için sayın ustadım buyum emegıen yueregıen saglık yar yardımcın olsun slm ve dua ıle kal
Annemiz, küçüklük anlarımızda sadece bizim iyi yolda yürümemiz, bizde de iyi ve temiz özelliklerin bulunması için, en temiz duygularını harcamıştır. Genç gecelerini, ağlamaya başladığımız ve rahatsız olduğumuz anda bizim için tüketmiştir. Bize her zaman öğütler vermiştir. İyiye doğru gittiğimiz anda, bizimle iftihar etmiş, göğsü kabarmıştır. Kötüye gittiğimiz anda da, kederlerimizle üzülmüş, yürekten ağlamıştır.
Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar atasözünden de anlaşıldığı gibi hayatımıza giren çıkan yüzlerce insan vardır. Fakat hangisi bizi annemiz gibi koruyup kollayıp aynı zamanda da sevgisini ve şefkatini gösterebilir? Ya da o insanın kendince tanımladığı sevgi kavramı, anne sevgisinin ne kadar yakınından geçebilir?
Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğüdür.
Fedakâr bir anneye her zaman iyi davranmalı, onu, yaptığımız her hareket ve başarılarımızla sevindirmeliyiz.
ALLAH'ın Bize Sunduğu En Büyük Nimetin Kıymetini Bilelim...
İki mükemmel yorum.Her ikinizden de ALLAH ac razı olsun inşallah.Birinde mükemmel bir anlatım,o kutsal sevgiye harika bir yaklaşım,diğerinde mükemmel bir yorum.Bu kutsal sevginin en güzel resmini çizdiğiniz için sonsuz teşekkürler Şevket Hocam.Nefesinize sağlık.....
Bu resme güzel baktığın için gözlerine sağlık VuSLaT Adminim.
sag ol güzel dıleklerın için allah celle celalehu senden razı olsun sayın büyüm saglıgına duacıyım rabım sana sonsuz saglıklar nasıp etsın yar yardımcnız olsun"ceylannur" evlat burda bulunmanızdan çok sevinçliyim biliyormusunuz?
Şu söylediğiniz kelamlar tamamen saf ve tertemiz.
Bir evlat ancak bu kadtar saygılı olur.
Sağ ol sen . Seni sayanların çok olsun.
Rabbim sana iki cihanda ihsanlarıanı lütfetsin.
sag ol güzel dıleklerın için allah celle celalehu senden razı olsun sayın büyüm saglıgına duacıyım rabım sana sonsuz saglıklar nasıp etsın yar yardımcnız olsun