Kubbedeki tabutun sırrı

VuSLaT

Yönetim
Yönetici
p1000617-1024x57411.jpg



kubbedekitabut2.jpg


Katip_sinan_camii-1.jpg


Kubbenin yanıbaşında bir tabut… Burası Katip Sinan Camisi. Bu tabutun hikayesi şöyle;
Camiyi yaptıran Katip Sinan vefat eder. Cemaat Katip Sinan’ı caminin bahçesine defneder. Ertesi sabah namaza gelenler mezarı açılmış halde bulurlar. Katip Sinan’ın ölü bedeni kubenin hemen yanında durmaktadır.
Bir şekilde cenaze aşağıya indirilir. Tekrar defnedilir. Ertesi gün yine mezar açıktır ve cenaze kubbenin yanındadır. Tekrar defnedilen cenaze 3. kez kubbenin yanıbaşında bulununca İmam ve cemaat çareyi üzerine bir sanduka koyarak cenazeyi yerinde bırakmakta bulur.


 

VuSLaT

Yönetim
Yönetici
]İstanbul Beyazıt’ta bulunan bir garip cami hikâyesi şimdi okuyacaklarınız. 1496 yılında İstanbul’un fethinden hemen sonra, küçük bir Osmanlı mahallesine hizmet etmek için yapılmış bu cami. Camiyi yaptıran kişi ise II. Beyazid’ın emrindeki Kâtip Sinan’dır. Zamanla hasar gören camii, Rakım Efendi tarafından ileriki bir tarihte onarım görmüştür. Bir yokuşa komşu olan cami, tek şerefeli ve tek kubbelidir.
]
Cami kendisine ait 230 metrekarelik hazire de yaşanan olaylar ile ün kazanmıştır. Camiyi yaptıran Kâtip
12_Agustos_2011_11_51_46_8520013690.jpg
Sinan, isteği üzerine ölümünden sonra cami haziresine gömülmüştür. Kâtip gömüldükten sonra sabah namazı için bir sonraki gün camiye gelen imam, kubbenin yanında bir sanduka görmüştür. Daha sonra bunun Kâtip Sinan’a ait sanduka olduğu anlaşılmıştır. Tekrar yerine gömülen sanduka bir sonraki sabah yine kubbenin yanında yani caminin üstünde bulunmuştur. Aynı olay üçüncü günde tekrarlanınca sanduka yerine gömülmemiş bulunduğu yerde bırakılmıştır. Cami cemaatinden pek çok kişi de zaman zaman sandukanın havalandığını söylemektedirler. İşin bu kısmı efsane gibi gözükse de, sandukanın hala kubbe yanında olduğu doğru.

Günümüzde Nişanca Mahallesi, Çoban Çavuş Medrese Sokak’ta bulunan cami bu ilginç olayı gözleriyle görmek isteyen tanıklarını bekliyor.
 
Üst Alt