Okyay:
Ve Aleykümüsselam saygı değer Murat'ım.
Cümlenize Selamünaleyküm kardeşlerim.
Sayın Adminimiz doğru söylüyorlar. Naçizane olarak, şiiri yazan benim.
İçimden, kendisine bir jest yapayım istedim. "Bu şiiri size hediye ediyorum, lütfen kabul buyurun ve kendi isminle yayınlayın" dedim.
Tevazu gösterip, kabul buyurdular. Efendimize (s.a.v.) olan saygı ve sevgisinin tezahürü sayılacak tarzda; Özenle resimleyip benim de gönlümü almışlardır.
Velakin gördüğünüz gibi; Beni dışarıda bırakmaya gönlü bir türlü razı olmamış ki bu açıklamayı yapma ihtiyacı duymuş. Ne diyeyim, sağ olsunlar.
Gerçekten, konu beni de çok duygulandırmış ve şiiri yazmama vesile olmuştu.
(Bu arada: konuya emeği geçen herkesten, Rabbimiz Teala razı olsun
niyazında bulunuyorum.)
Ama sizlerin, konuya gösterdiği ilgi; daha bir duygulanma sebebim oldu.
Sayın Adminimizin edep ve saygı dolu, seçkin sözlerine ve hitabet yeteneğine teşekkür eder, alçak gönüllülüğüne takdirlerimi sunarken;
Sizlerin de; nur yumağı yüreğinizden süzülüp gelen, pırıl- pırıl iman yüklü sözlerinizin ışık cümbüşünü temaşaa etmekten çok mutlu olduğumu arz etmek isterim.
Aramızda sizler gibi değerlerin bulunmasından çok keyflendim.
Geç de olsa, sitemize hoş geldiniz, şeref verdiniz diyorum.
Ben 82 yaşında ve oldukça sağlık sorunları bulunan yaşlı bir amcanızım ki aktif değilim.
O yüzden sitemjze ne zaman teşrif ettiğinizi bilemiyor, diyalog ve paylaşımlarınızdan yararlanamıyorum.
Sohbetleriniz bereketli, Rahman'nın, rahmeti feyzi ve fazileti üzerinize olsun İnşaAllah.
Amin.
Not: Sevgili Murat'ım, İkinci mesajını şimdi gördüm. Teşekkürlerimi sunarım.
Ve aleyküm selam değerli üstad. Hoşgeldiniz.
Sizin de dediğiniz gibi, bazı değerlerin hakkını, sahibine vermek lazım. Bir eserin üzerinde ne kadar çalıştığınızı, son halini netleştirmek için ne kadar uğraştığınızı, son noktayı koyup tam olarak "Bitti" dediğiniz ana kadar olanları sizin kadar iyi biliyorum. Ben hediyenizi seve seve aldım. Benim için en değerli hediyelerden biriydi. Arşivime alarak , üzerine de notumu düştüm.
Biraz düşününce , böyle bir konunun gerçek sahibi varken, böyle bir konu gerçek sahibinin ismiyle bütünleşmişken kendi adımı altına yazmaya gönlüm elvermedi.
Önceki yorumum da, Acaba bir Şevket OKYAY daha var mıdır dünyada? demiştim. Cevabınıda "Yok" olarak vermiştim. Ben , 40 yıl uğraşsam bir Şevket OKYAY'ın çeyreği bile olamam. Siz bu konuda sıradışı bir yerdesiniz. Bu yere gelebilmek için, yılları vermek lazım. Dini birikimler, hitabet ve dilbilgisi , kişilik, nezaket,ruh, tevazuu olması lazım. Buna ek olarak birde harflere kimlik verebilme yeteneği lazım. Bütün bunların hepsinin bir yerde toplanmış adıdır Şevket OKYAY. Siz yıllarını verip bu noktaya ulaşabilmişsiniz. Ne mutlu size. Ne mutlu size.
Bizler eserlerinizi okuyarak almamız gerekenleri alıyoruz. Bizim için en güzel hediyeler bunlardır. İçerikteki konuyu yaşar gibi, gözlerimizde canlandıarak okumak, o anların kutsallıklarını yaşayarak , okuduğumuzdan birşeyler çıkarıp hayatımıza katarak , kendimizle kıyaslayıp güzel bir şey yapabiliyorsak ta; Ne mutlu bize. Bu da sizin sayenizde. Size hitaplarım her defasında farklı farklı oluyor farkındaysanız.
Hocam, diyorum; Bizlere çok şey öğrettiğiniz için,
Üstad, diyorum; Bu işin en iyisi olduğunuz için,
Amca ,diyorum; Bir amca kadar yakın hissettirdiğiniz için....
Kişiliğinizdeki yumuşak ruh, sözlerinize öyle yansıyor ki, okuyunca etkilenmemek mümkün değil. İnsanın kalbinde ne varsa , dışı görünüşüne yansırmış. Bununda en güzel örneğisiniz. Allah ac var etsin sizi inşaallah. Dilerim Rabb'imden daha sağlılı, daha güzel günlerde bambaşka eserlerinizle bizleri buluşturup , o eserler üzerinde de güzel muhabbetler ederiz. Rabb'im sizden her iki cihanda da razı olsun inşaallah.
Varlığınızla mutlu, yanımızda oluşunuzla heyecanlı, verdiğiniz mesajlarda dikkatli, dünyaya daha sağlam bakmanın huzuru içindeyiz.
Bu güne kadar kaç kişi size "Allah ac razı olsun" dedi, bilmiyorum ama, bugüne kadar söylenenlerin binlercesi kadar Rabbim sizden razı olsun inşaallah.
En derin saygılarımla, ellerinizden öperim. .....