Anlamak istemiyorsun da ondan. Meal Kur'anın türkçe karşılığı değil ve asla ve kat'a mealden anlayamazsın Kur'anı. meal dediğin arapçadaki kelimelerin türkçede olan karşılığı tabi tam karşılığı değil mana eksik kalıyor o yüzden tefsir şart ancak öyle anlarsın. Kur'anın siyak ve sibak, nesuh mensuh, sebeb-i nüzul gibi konuları bilinmez ise anlaşılmaz. Ki sahabe bile olaya vakıfken hangi ayet hangi olay sonrası inmiş biliyorken yinede sormuşlar ya Rasulallah bu ayette ne demek istiyor şu kelimenin anlamı ne diye. o yüzden tefsir oku diyorum. hadisler rivayetler nakledilerek Kur'an ayetinin hangisi ne sebeple inmiş ne demek istiyor belli. meal Kur'an değildir tekrar söyliyeyim mi meal okuma arkadaş ali velinin kendince tükçe çeviri güya
Kulaklarından duman çıkıyor başganım. Bu ne şiddet bu celal
Ben sorulan sorunun cevabını merak ettiğim için sordum. Senin bilgine de güvendiğim için
Sana sorulan her soruya böyle kaş göz morartarak mı cevap veriyorsun. Hocalık , imamlık ve Din adamı konumundaysan sorulara fırçalamadan cevap verecen
Tefsirle Meal arasndaki farkı biliyorum. Yalnız oku dediğin Tefsirde de aynı cümle var
Elbette Tefsir, Meallerden daha ayrıntılı ve açıklamalı . Anlaşamadığımız konu şu ... Ben diyorum 2 kere iki kaç eder ? Sen diyorsun Türkiyenin dağları denize paralel uzanır. :F
Soru farklı cvap farklı. Sen biliyor olabilirsin ama ben cahilim bilmiyorum. Benim anlayacağım dilden cevap versen belki bir çok kişi öğrenmiş olurdu
Bilmemek ayıp değil. Bilmediğim için sordum. Sende bilmiyorsan aşağıdaki linkte .....